Blog

Ultimele articole

Bitdefender BOX – Dispozitivul inteligent care îți protejează echipamentele din rețea

De zeci de ani, consumatorii folosesc soluții și aplicații software pentru a asigura protecția antivirus împotriva amenințărilor și vulnerabilităților care le-ar putea afecta echipamentele. Acest lucru s-a extins chiar și la telefoanele mobile, iar acum soluțiile antivirus pentru sistemele de operare Android fac parte dintr-o categorie de software în continuă dezvoltare.

Bitdefender Box reprezintă o soluție inovatoare. Ca o alternativă în locul unei soluții software, Bitdefender Box este o componentă hardware care se conectează la rețeaua dumneavoastră și vă protejează toate dispozitivele: de la telefon, la frigider, la computer, la consola de jocuri și multe altele. Bitdefender Box este o paradigmă complet nouă în domeniul securității consumatorilor.

Bitdefender Box este extrem de util în rețelele cu numeroase dispozitive online, în special dispozitive smart pentru care, de obicei, nu se pune accentul pe securitate. Hardware-ul său specializat oferă un nivel suplimentar de protecție și scanează rețeaua dumneavoastră de acasă de vulnerabilități.

În plus, pachetul include și serviciul de rețea privată virtuală (VPN – virtual private network) și excelentul software antivirus al Bitdefender pentru toate computerele, smartphone-uri și tabletele.
Primele recenzii, la lansare, au fost preponderent negative. Însă actualizările firmware-ului, care au îmbunătățit caracteristicile și compatibilitatea Box-ului, o reducere drastică a prețurilor și includerea gratuită în pachet a software-ului antivirus Bitdefender și a serviciului VPN l-au transformat într-o ofertă tentantă, la prețul de 130 de dolari pe an. Asta în ciuda procesului relativ dificil de instalare și configurare al Box-ului și a incompatibilității cu unele routere.

[Notă: La CES (Consumer Electronics Show) 2017, Bitdefender a anunțat lansarea celei de-a doua generații a dispozitivului, care ar trebui să funcționeze mult mai bine ca un router de rețea. De asemenea, va avea un procesor mult mai rapid, mai multă memorie RAM și mai mult spațiu de stocare. Noul Box ar trebui să fie disponibil pentru sărbătorile de la sfârșitul anului 2017.]

 

Protecţie

Cel mai apropiat analog cu Bitdefender Box ar fi un dispozitiv pentru securitatea rețelelor business, cum ar fi cel realizat de cei de la SonicWALL sau Tofino, cu excepția faptului că Box-ul nu efectuează inspecția amănunțită a pachetelor LAN, care ar putea dezvălui un cod malware.
În schimb, Bitdefender Box lucrează pe patru niveluri. În primul rând, monitorizează adresele URL pe care fiecare dispozitiv conectat la Internet dintr-o locuință – calculatoare, smartphone-uri, tablete, console de jocuri, camere web și dispozitive de automatizare – încearcă să le contacteze și blochează conexiunile către site-urile malware cunoscute.
Această caracteristică depinde însă de lista neagră a URL-urilor cunoscute și actualizate de Bitdefender. Din păcate, nu puteți elimina site-urile din lista neagră, dar puteți adăuga site-uri utilizând software-ul antivirus Bitdefender.
În al doilea rând, Box-ul scanează și identifică vulnerabilitățile prezente pe fiecare dispozitiv din rețeaua de domiciliu o dată la fiecare trei zile. Scanarea verifică aspecte precum complexitatea parolei, versiunea de firmware și orice altă vulnerabilitate care poate fi folosită ca breșă de securitate cibernetică. Deocamdată nu există posibilitatea de a lansa o scanare manuală.
De asemenea, dispozitivul vă permite să instalați Bitdefender Total Security pe un număr nelimitat de sisteme Windows, Mac, Android și iOS. Ea este echivalentă cu familia Bitdefender de 120 $, deși pachetul antivirus este frecvent redus la 60 $ pe an. Acest lucru face ca abonamentul de 130 $ anual plătit pentru Box să fie o afacere convenabilă.
Ca ultimă caracteristică, toate dispozitivele mobile din rețeaua de domiciliu a utilizatorului – smartphone-uri, laptop-uri sau tablete – sunt înscrise în serviciul Virtual Private-Network (VPN) al Bitdefender, care creează o conexiune securizată și criptată la Internet atunci când utilizați rețele Wi-Fi în afara casei.

PRO
Protejează dispozitivele inteligente IoT (Internet-Of-Things)
Pachetul include și pachetul software Bitdefender și client VPN
Design mic, discret
CONTRA
Configurarea se poate dovedi a fi dificilă
Nu este compatibil cu toate modelele de routere
Nu se pot proteja rețelele tip Guest
Viteza de transfer este limitată la 100Mbps
VERDICT
Bitdefender’s Box vă protejează rețeaua de domiciliu de atacatori, dar valoarea reală se află în bonusurile software incluse în pachet.

Din păcate, Bitdefender Box este disponibil deocamdată în SUA, Japonia și Franța și nu este certificat pentru utilizare în alte țări. Însă în viitorul apropiat s-ar putea ca dispozitivul să fie disponibil și în România.

Share: